Van door moeten naar doorzien

Hello lezers!

Pfoe, dat is alweer een tijdje geleden. Ik kan wel merken dat ik met veel dingen bezig ben, in mijn hoofd en in mijn leven. Beginnen met mijn nieuwe baan is intensief (zoals iedere nieuwe baan dat is) en de bruiloft begint nu wel heel dichtbij te komen (in februari is het al zover, yay!).

De gedachte/sfeer die de afgelopen tijd heeft overheerst is: we moeten door! Ik zit een groot gedeelte van mijn dagen in een soort praktische doe-leer-en-regel-stand. Mijn hoofd staat overdag volop open voor alle nieuwe info die ik nodig heb om mijn baan goed te gaan doen. Ik zoek dingen uit, lees dingen na, probeer dingen uit die nog eigen moeten worden. Bij alles moet ik bewust nadenken. En dat was de bedoeling, want bij mijn oude werk beviel juist de autopilot-modus me niet meer. Maar dit kost natuurlijk wel meer energie!

Dan hebben we nog de avonden en weekenden, waarin best wat energie gaat naar de vele kleine dingetjes die nog moeten worden bedacht, geregeld en gedaan voor de bruiloft. Ik probeer daarnaast trouw te blijven aan mijn fitindetrouwjurk-trainingsschema en er staan nog allerlei (leuke) dingen gepland. Het is telkens weer balansen tussen mijn afspraken en de momentjes van me-time, die ik toch ook echt nodig heb als (semi-)introvertje.

Ik moet zeggen, december had wat te heftige weekenden waarbij ik mijn dagen helemaal vol had gepland (goed bezig), of naar Amerika moest voor een training voor mijn werk (echt goed bezig #opscheppen). Januari is ook nog druk, maar ik heb wel geleerd van december en heb gelukkig vrijwel ieder weekend ook een dag voor mezelf over weten te houden.

Hoe dan ook, mijn hoofd zit dus aardig vol these days. Ik merk dan dat er weinig ruimte is voor inspiratie, voor op mijn gemak schrijven of mijn gedachten ordenen (op een andere manier dan met mijn to do lijst). Maar gelukkig heb ik in dit soort tijden ook altijd een soort ingebouwde sensor. Die sensor zorgt ervoor dat mijn aandacht op de een of andere manier toch weer wordt teruggetrokken naar waar ik vanbinnen behoefte aan heb.

Het enige wat mijn sensortje nodig heeft om zijn ding te doen, is een beetje rust en ruimte. En dat had ik nu weer even. We waren lekker samen vrij en hoefden niet zoveel te doen. In plaats van mindless de zoveelste vlog terugkijken op YouTube, of de NOS-app nog maar een keer vernieuwen (dingen die ik denk dat me ontspannen, maar die dat niet doen) zit ik ineens weer lekker doelloos te Pinteresten. Ik raak enthousiast over handige tips voor mooi verzorgde nagels (selfcare) en hervind mijn inspiratie voor mijn bullet journal (creativity). Ik luister die muziek die precies past bij mijn stemming (healing) en voel in mijn lijf langzaam wat ruimte terugkomen (breathing). Mijn gedachten verschuiven van het praktische level naar binnen, even terug naar het mens-leveltje. En dat is fijn! Eindelijk kan ik even rustig nadenken over 2016 en wat ik meeneem naar 2017, over mijn dromen, hoop en streven voor het nieuwe jaar.

Voornemens zijn er in ieder geval genoeg. Daar hoeft het geen nieuw jaar voor te zijn, haha! Het enige verschil dat ik nu voel, is dat er niet gelijk een behoefte is om er allemaal doelen van te maken. Er speelt al genoeg en er komt nog genoeg op mijn pad.  Ik denk dat het mooiste voornemen voor nu is: contact houden met mezelf en inspelen op de behoeftes die ik voel. Gehoor geven aan wat ik nodig heb op dit moment. Niet alleen door moeten, maar ook doorzien. Mezelf dan, want de toekomst blijft helaas ook voor psychologen een raadsel! #glazenbol


door

Herken je de drukte in mijn hoofd, of mijn back-to-myself sensor? Wat helpt jou in dat soort gevallen? Ik ben benieuwd. Laat het me weten in de comments!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s